Rješavanje Svih Problema S Windows I Drugih Programa

Windows 10 Insider pregledi: Vodič za nadogradnje

Microsoft nikad ne spava. Osim stalnih izdanja velika i manja ažuriranja trenutne verzije sustava Windows 10 , tvrtka svojim korisnicima često uvodi javne verzije za pregled Windows Insider program , dopuštajući im da isprobaju - pa čak i pomognu u oblikovanju - nadolazećih značajki.

Microsoft broji izdanja sustava Windows 10 pomoću a YY H1 / YY H2 formatu, sa YY stoje za posljednja dva broja godine i H1 ili H2 koji se odnose na prvu ili drugu polovicu godine. Tako se najnovija verzija sustava Windows službeno naziva Windows 10 verzija 21H1 ili ažuriranje iz svibnja 2021. godine. Sljedeće ažuriranje značajki, koje bi trebalo biti na jesen 2021., bit će verzija 21H2.



Windows Insajderi mogu odabrati primanje verzija za pregled na jednom od tri kanala. Dev Channel predstavlja mjesto gdje se uvode nove značajke za početno testiranje, bez obzira na to u kojem će izdanju sustava Windows 10 na kraju završiti. Ovaj je kanal najbolji za tehničke korisnike i programere, a ugrađen u njega može biti nestabilan i pogrešan.



U Beta kanalu dobit ćete uglađenije značajke koje će se primijeniti u sljedećem ažuriranju značajki Windows 10; trenutno je to Windows 10 21H2. Ovaj kanal je najbolji za početnike koji usvajaju proizvode, a Microsoft kaže da će vaše povratne informacije na ovom kanalu imati najveći utjecaj. Kanal za pregled izdanja obično ne vidi radnju neposredno prije uvođenja novog ažuriranja značajki; namijenjen je za konačno testiranje nadolazećeg izdanja i najbolji je za one koji žele najstabilnije verzije.

Imajte na umu da je Microsoft počeo objavljivati ​​verzije pregleda nadolazećeg Windowsa 11 za Dev i Beta kanale. Ako vaše računalo ne zadovoljava hardverske zahtjeve sustava Windows 11, premješteni ste na kanal Release Preview. Drugim riječima, jedini kanal koji sada prima Insider ažuriranja za Windows 10 je Release Preview Channel. Za informacije o izdanjima sustava Windows 11 pogledajte Pregledi sustava Windows 11 Insider: Što je u najnovijoj verziji?



Upotrijebite donje veze da biste pronašli informacije o verzijama pregleda koje su objavljene za svaki od tri kanala:

Za svaku smo verziju uključili datum objavljivanja, na koji je Insider kanal objavljen, sažetak onoga što se nalazi u verziji i vezu na Microsoftovu najavu o tome. Nakon toga ćete pronaći sažetke verzija pregleda koje su dovele do ranijih ažuriranja značajki Windows 10.

Napomena: Ako tražite informacije o uvođenju ažuriranja za sve korisnike sustava Windows 10, a ne preglede za Windows Insajdere, pogledajte Windows 10: Vodič za ažuriranja . A ako tražite Insider Preview verzije za nadolazeći Windows 11, pogledajte Pregledi sustava Windows 11 Insider: Što je u najnovijoj verziji?



Verzije pregleda za Beta i kanale za pregled izdanja

Izdanja za Windows 10 verzije 21H2

Windows 10 Insider Preview Build 19044.1200 (21H2)

Datum izlaska: 18. kolovoza 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja (samo za upućene korisnike koji su premješteni s beta kanala na kanal za pregled izdanja jer njihovo računalo nije zadovoljavalo hardverske zahtjeve za Windows 11)

Napomena: Ova je verzija dostupna samo onima koji je traže posjetom Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update te odabirom preuzimanja i instaliranja 21H2.

Ova verzija dodaje podršku WPA3 H2E standarda za poboljšanu sigurnost Wi-Fi-ja i novu metodu implementacije, cloud trust, koja podržava pojednostavljene implementacije bez lozinke za stanje implementacije za pokretanje u roku od nekoliko minuta.

Uključuje veliki broj ispravki programskih pogrešaka, uključujući i onaj koji je uzrokovao da vanjski monitor prikazuje crni zaslon nakon hibernacije, a drugi u Windows Defender Exploit Protection koji je spriječio neke aplikacije Microsoft Officea da rade na strojevima koji imaju određene procesore.

(Saznajte više o Windows 10 Insider Preview Build 19044.1200 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19044.1147 (21H2)

Datum izlaska: 15. srpnja 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja (samo za upućene korisnike koji su premješteni s beta kanala na kanal za pregled izdanja jer njihovo računalo nije zadovoljavalo hardverske zahtjeve za Windows 11)

Napomena: Ova je verzija dostupna samo onima koji je traže posjetom Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update te odabirom preuzimanja i instaliranja 21H2.

Ova se izrada gotovo isključivo fokusira na širok raspon ispravki programskih pogrešaka, uključujući i grešku koja je uzrokovala da File Explorer prestane raditi nakon što je dostigao 99% dovršetka pri brisanju mnogih datoteka na mapiranom mrežnom pogonu, i drugi koji je uzrokovao curenje memorije iz integriteta sustava.

(Saznajte više o Windows 10 Insider Preview Build 19044.1147 .)

Izdanja za Windows 10 verzije 21H1

Windows 10 Insider Preview Build 19043.1200 (21H1)

Datum izlaska: 18. kolovoza 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja

Ova verzija uključuje veliki broj ispravki programskih pogrešaka, uključujući onu koja je uzrokovala da vanjski monitor prikazuje crni ekran nakon hibernacije i drugu u Windows Defender Exploit Protection koja je spriječila neke aplikacije Microsoft Officea da rade na strojevima koji imaju određene procesore.

(Saznajte više o Windows 10 Insider Preview Build 19043.1200 .)

Windows 10 Build 19043.1147 (21H1)

Datum izlaska: 15. srpnja 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja

Napomena: Insajderi sustava Windows u Beta kanalu 21H1 neće primiti ovo ažuriranje. Microsoft kaže da će uskoro dobiti verzije sustava Windows 11 Insider Preview.

Ova se izrada gotovo isključivo fokusira na širok raspon ispravki programskih pogrešaka, uključujući i grešku koja je uzrokovala da File Explorer prestane raditi nakon što je dostigao 99% dovršetka pri brisanju mnogih datoteka na mapiranom mrežnom pogonu, i drugi koji je uzrokovao curenje memorije iz integriteta sustava.

(Saznajte više o Windows 10 Build 19043.1147 .)

Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3740.0

Datum izlaska: 22. lipnja 2021

microsoft 12 dana Božića

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija ima jednu promjenu: Ispravio je grešku koja nije dopuštala prikaz dodirne tipkovnice pri pozivanju.

Microsoft za sada objavljuje samo vrlo male izmjene svojih Windows Feature Experience Pack -a jer testira proces njihove distribucije. S vremenom će se sve više značajki objavljivati. Na kraju će paketi biti isporučeni putem Windows ažuriranja na način na koji se isporučuju sva druga ažuriranja.

(Saznajte više o Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3740.0 .)

Windows 10 Build 19043.1081 (21H1)

Datum izlaska: 17. lipnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija nudi širok izbor ispravki programskih pogrešaka, uključujući onu koja je uzrokovala zamućen tekst na gumbu vijesti i interesa na programskoj traci sustava Windows za neke konfiguracije zaslona, ​​te drugu u kojoj prijavljivanje u sustav Windows pomoću PIN -a nije uspjelo.

(Saznajte više o Konstrukcija 19043.1081 .)

Windows 10 Build 19043.1052 (21H1)

Datum izlaska: 8. lipnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija uključuje mnoga sigurnosna ažuriranja za Microsoft Scripting Engine, platformu i okvire aplikacija za Windows, Windows unos i sastav, upravljanje Windowsima, Windows infrastrukturu u oblaku, provjeru autentičnosti sustava Windows, osnove sustava Windows, virtualizaciju sustava Windows, jezgru sustava Windows, Windows HTML platformu i pohranu sustava Windows i datotečni sustavi.

Više pojedinosti potražite u Microsoftovom Vodič za sigurnosno ažuriranje .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o 21H1 Izgradnja 19043.1052 .)

Windows 10 Build 19043.1023 (21H1)

Datum izlaska: 21. svibnja 2021

Objavljeno: Beta kanal i kanal za pregled izdanja

Ova verzija uključuje veliki izbor malih ispravki grešaka, uključujući onu koja prikazuje stavke na radnoj površini nakon što su izbrisane sa radne površine, i drugu koja je uzrokovala probleme s konfiguracijom uređaja konfiguriranih pomoću upravljanja mobilnim uređajima (MDM) RestrictedGroups , LocalUsersAndGroups , ili Korisnička prava politike.

(Saznajte više o 21H1 Izgradnja 19043.1023 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19043.985 (21H1)

Datum izlaska: 11. svibnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija uključuje niz sigurnosnih ažuriranja za Windows App Platform and Frameworks, Windows kernel, Windows Media, Microsoft Scripting Engine i Windows Silicon Platform. Više pojedinosti potražite u Microsoftovom Vodič za sigurnosno ažuriranje .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19043.985 .)

Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3740.0

Datum izlaska: 28. travnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija ima jednu promjenu: uklanja nefunkcionalne hiperveze iz prikaza u prozoru kandidata uređivača metode unosa (IME).

Microsoft za sada objavljuje samo vrlo male izmjene svojih Windows Feature Experience Pack -a jer testira proces njihove distribucije. S vremenom će se sve više značajki objavljivati. Na kraju će paketi biti isporučeni putem Windows ažuriranja na način na koji se isporučuju sva druga ažuriranja.

(Saznajte više o Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3740.0 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19043.962 (21H1)

Datum izlaska: 19. travnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija nudi nove mogućnosti personalizacije vijesti i interesa na programskoj traci. Novi gumb povezuje stranicu koja vam omogućuje da odaberete određene teme koje vas zanimaju. Možete pretraživati ​​teme ili izdavače koje želite pratiti, a možete i pregledavati više od desetak kategorija, uključujući različite vrste vijesti, zabavu, i sportu.

Postoji i veliki broj ispravki programskih pogrešaka, uključujući i onaj koji je uzrokovao da se na izborniku Start pojave prazne pločice s imenima kao što su ms-resurs: AppName ili ms-resurs: appDisplayName, i drugi koji je uzrokovao neuspjeh provjere autentičnosti Azure Active Directory-a nakon prijavljivanje na Windows Virtual Desktop strojevima.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija za pregled 19043.962 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19043.928 (21H1)

Datum izlaska: 13. travnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija uključuje mnoga sigurnosna ažuriranja za Windows App Platform and Frameworks, Windows Apps, Windows Input and Composition, Windows Office Media, Windows Osnove, Windows kriptografiju, Windows AI platformu, Windows kernel, Windows Virtualization, Internet Explorer i Windows Media . Za više detalja pogledajte Microsoftov Vodič za sigurnosno ažuriranje web stranica.

Postoji nekoliko sigurnosnih ažuriranja osim onih, uključujući popravljanje potencijalnog povećanja ranjivosti privilegija na način na koji web-prijava u Azure Active Directory dopušta proizvoljno pregledavanje s krajnjih točaka trećih strana koje se koriste za federalnu provjeru autentičnosti.

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19043.928 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19043.899 (21H1)

Datum izlaska: 15. ožujka 2021

Objavljeno: Beta kanal

Ovo ažuriranje ispravlja širok raspon grešaka, uključujući onu koja je uzrokovala neočekivane prekide sesija udaljene radne površine, drugu koja je uzrokovala prestanak rada sustava kada nije bio prisutan modul pouzdane platforme (TPM), i drugu koja je zamrznula uređaje ako se datoteke ili mape koje OneDrive sinkronizira su izbrisani.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19043.899 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19043.867 (21H1)

Datum izlaska: 9. ožujka 2021

Objavljeno: Beta kanal

Ovo ažuriranje uključuje širok izbor sigurnosnih ažuriranja za Windows Shell, Windows Fundamentals, Windows Management, Windows Apps, Windows User Account Account (UAC), Windows Virtualization, Windows Kernel, Microsoft Graphics Component, Internet Explorer, Microsoft Edge Legacy, i Windows Media. Pojedinosti potražite u Vodič za Microsoft sigurnosno ažuriranje .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19043.867 .)

Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3030.0

Datum izlaska: 23. veljače 2021

Objavljeno: Beta kanal

Ova verzija ima jednu promjenu: Poboljšava pouzdanost ploče za unos rukopisa.

Ažuriranja Windows Feature Experience Pack -a isporučuju se upućenima u beta kanalu putem usluge Windows Update, baš kao i verzije nadogradnji i kumulativna ažuriranja. Ako ga želite instalirati, idite na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i provjerite ima li ažuriranja. Morat ćete se ponovno pokrenuti da biste ga omogućili. Da biste provjerili verziju Windows Feature Experience Pack -a, idite na S ettings> System> About .

(Saznajte više o Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3030.0 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19043.844 (21H1)

Datum izlaska: 17. veljače 2021

Objavljeno: Beta kanal

Ova je verzija prva verzija sljedećeg ažuriranja značajki Windows 10, verzija 21H1. Kako bi ga dobili, Insajderi u Beta kanalu moraju otići na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i odaberite preuzimanje i instaliranje 21H1. Nakon što instalirate 21H1, primit ćete preglede za 21H1 koji se kreću naprijed; oni koji ga ne instaliraju, zasad će nastaviti primati 20H2 verzije.

Konstrukcija uključuje svi popravci u Insider Build 19042.844 za verziju 20H2, kao i nekoliko manjih ispravki grešaka i dotjerivanja. Ispravci programskih pogrešaka uključuju rješavanje problema koji je izazvao kašnjenje od jedne minute ili više kada ste otvorili Officeov dokument Microsoft Defender Application Guard (WDAG). Poboljšanja značajki uključuju da podrška za više kamera sustava Windows Hello postavi zadanu vrijednost kao vanjsku kameru kada su prisutne i vanjske i unutarnje kamere sustava Windows Hello.

Za više pojedinosti o 21H1 vidi ovaj blog post od Johna Cablea, potpredsjednika za upravljanje programima, servisiranje i isporuku sustava Windows.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19043.844 .)

Izdanja za Windows 10 verzije 20H2

Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3740.0

Datum izlaska: 22. lipnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija ima jednu promjenu: Ispravio je grešku koja nije dopuštala prikaz dodirne tipkovnice pri pozivanju.

Microsoft za sada objavljuje samo vrlo male izmjene svojih Windows Feature Experience Pack -a jer testira proces njihove distribucije. S vremenom će se sve više značajki objavljivati. Na kraju će paketi biti isporučeni putem Windows ažuriranja na način na koji se isporučuju sva druga ažuriranja.

(Saznajte više o Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3740.0 .)

Windows 10 Build 19042.1081 (20H2)

Datum izlaska: 17. lipnja 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja

Ova verzija nudi širok izbor ispravki programskih pogrešaka, uključujući onu koja je uzrokovala zamućen tekst na gumbu vijesti i interesa na programskoj traci sustava Windows za neke konfiguracije zaslona, ​​te drugu u kojoj prijavljivanje u sustav Windows pomoću PIN -a nije uspjelo.

(Saznajte više o Konstrukcija 19042.1081 .)

Windows 10 Insider Preview Build (20H2) Build 19042.1023

Datum izlaska: 21. svibnja 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja

Ova verzija, za Insajdere na 20H2, uključuje veliki izbor malih ispravki grešaka, uključujući onu koja prikazuje stavke na radnoj površini nakon što su izbrisane sa radne površine, i drugu koja je uzrokovala probleme s konfiguracijom uređaja koji su konfigurirani pomoću upravljanja mobilnim uređajima ( MDM) RestrictedGroups , LocalUsersAndGroups , ili Korisnička prava politike.

(Saznajte više o ( 20H2) Verzija 19043.1023 (KB5003214 ).

Windows 10 Insider Preview Build 19042.962 (20H2)

Datum izlaska: 19. travnja 2021

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja

Ova verzija nudi nove mogućnosti personalizacije vijesti i interesa na programskoj traci. Novi gumb povezuje stranicu koja vam omogućuje da odaberete određene teme koje vas zanimaju. Možete pretraživati ​​teme ili izdavače koje želite pratiti, a možete i pregledavati više od desetak kategorija, uključujući različite vrste vijesti, zabavu, i sportu.

Također postoji širok raspon ispravki programskih pogrešaka, uključujući onu koja je uzrokovala da se na izborniku Start pojave prazne pločice s imenima kao što su ms-resurs: AppName ili ms-resurs: appDisplayName, i druga koja je uzrokovala neuspjeh provjere autentičnosti Azure Active Directory nakon prijavljivanje na Windows Virtual Desktop strojevima.

Visual Studio Professional vs Premium

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.962 .)

Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3030.0

Datum izlaska: 23. veljače 2021

Objavljeno: Beta kanal

Ova verzija ima jednu promjenu: Poboljšava pouzdanost ploče za unos rukopisa.

Ažuriranja Windows Feature Experience Pack -a isporučuju se upućenima u beta kanalu putem usluge Windows Update, baš kao i verzije nadogradnji i kumulativna ažuriranja. Ako ga želite instalirati, idite na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i provjerite ima li ažuriranja. Morat ćete se ponovno pokrenuti da biste ga omogućili. Da biste provjerili verziju Windows Feature Experience Pack -a, idite na S ettings> System> About .

(Saznajte više o Paket iskustava značajki Windows 120.2212.3030.0 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.844 (20H2)

Datum izlaska: 17. veljače 2021

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ovo ažuriranje popravlja širok raspon grešaka, uključujući onu koja je uzrokovala titranje reprodukcije videozapisa pri generiranju na određenim monitorima koji podržavaju nisku latenciju, i drugu koja je spriječila otvaranje određenih aplikacija Win32 kao drugog korisnika kada koristite rune naredba.

Postoji i nekoliko manjih poboljšanja značajki, uključujući omogućavanje sustavu Windows da preuzme ažurirane mogućnosti pisača kako bi se osiguralo da korisnici imaju odgovarajući skup mogućnosti ispisa koje se mogu odabrati.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19042.844 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.804 (20H2)

Datum izlaska: 9. veljače 2021

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ovo izdanje ispravlja greške i uključuje mnoga sigurnosna ažuriranja. Ispravljena greška mogla bi oštetiti datotečni sustav nekih uređaja i spriječiti njihovo pokretanje nakon pokretanja chkdsk /f .

Sigurnosna ažuriranja su dostupna za Windows App Platform and Frameworks, Windows Apps, Windows Input and Composition, Windows Cloud Infrastructure, Windows Management, Windows Authentication, Windows Fundamentals, Windows Cryptography, Windows Virtualization, Windows Core Networking i Windows Hybrid Cloud Networking. Pojedinosti potražite u Vodič za Microsoft sigurnosno ažuriranje .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.804 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.789 (20H2)

Datum izlaska: 2. veljače 2021

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ovo ažuriranje uključuje sve popravke u Windows 10 Insider Preview Build 19042.782 (20H2), plus tri dodatna:

  • Jedan rješava problem s računima Microsoft Exchange i nekim uređajima Surface Hub koji se dogodio nakon ažuriranja na Windows 10 verziju 20H2. Pojavila se poruka Nešto nije u redu s kodom pogreške 0x80131500.
  • Drugi rješava problem sa skeniranjima Windows Update -a koji se dogodio kada se ovjereni proxy upotrijebio kao zamjena za uslugu sinkronizacije nakon neuspjeha prethodne postavke proxyja.
  • Treći rješava problem koji je uzrokovao neuspjeh nadogradnje sustava Windows 10, verzija 1703 na Windows 10, verzija 20H2 na uređaju Surface Hub. Poruka Spremanje ... ostala je na ekranu unedogled.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19042.789 .)

Paket iskustava značajki Windows 120.2212.2020.0

Datum izlaska: 26. siječnja 2021

Objavljeno: Beta kanal

Microsoft kaže da ova konstrukcija poboljšava pouzdanost isjecanja zaslona, ​​osobito za aplikacije koje često pristupaju međuspremniku. Također uklanja mogućnost kopiranja i lijepljenja isječka zaslona izravno u mapu u File Exploreru. Ta je značajka uklonjena zbog greške. Microsoft planira ponovno uključiti značajku u budućem ažuriranju.

Ažuriranja Windows Feature Experience Pack -a isporučuju se upućenima putem usluge Windows Update, baš kao i verzije za nadogradnju i kumulativna ažuriranja. Ako ga želite instalirati, idite na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i provjerite ima li ažuriranja. Imajte na umu da će upućeni u Beta kanal morati imati instaliranu verziju 20H2 Build 19042.662 ili noviju ako je žele nabaviti. Morat ćete se ponovno pokrenuti da biste ga omogućili. Da biste provjerili verziju Windows Feature Experience Pack -a, idite na Postavke> Sustav> O programu .

Ova verzija paketa Experience Pack sadrži gotovo nikakve nove značajke jer Microsoft još uvijek isprobava proces isporuke novih značajki izvan glavnih ažuriranja značajki Windows 10. Microsoft očekuje da će u budućnosti proširiti opseg i učestalost izdavanja. Na kraju će se ažuriranja Windows Feature Experience Pack -a presaviti u postojeći postupak servisiranja za Windows 10 i isporučiti putem usluge Windows Update.

(Saznajte više o Paket iskustava značajki Windows 120.2212.2020.0 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.782 (20H2)

Datum izlaska: 21. siječnja 2021

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ovo ažuriranje uključuje popravke za razne greške, uključujući i ono koje vas je spriječilo da otvorite dokument na radnoj površini sustava Windows i generira pogrešku. Ime direktorija je nevažeće, drugo koje je ponekad uzrokovalo prebacivanje Alt-Tab u pogrešan prozor i drugo što je uzrokovalo neuspjeh učitavanja dijagnostičkih dnevnika na uslugu upravljanja, kao što je Microsoft Intune.

Sadrži i nekoliko novih značajki, uključujući onu koja administratorima omogućuje da onemoguće samostalni Internet Explorer pomoću pravila grupe dok nastavljaju koristiti IE način Microsoft Edgea, te drugu koja vam omogućuje konfiguriranje određenih pravila koja podržavaju način rada Microsoft Edge IE pomoću upravljanja mobilnim uređajem (MDM).

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.782 .)

Windows 10 Build 19042.746 (20H2)

Datum izlaska: 12. siječnja 2021

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova gradnja popravlja razne sigurnosne ranjivosti, uključujući onu s intranet poslužiteljima temeljenim na HTTPS-u, i ranjivost sigurnosne zaobilaznice na način na koji povezivanje Printer Remote Procedure Call (RPC) povezivanja upravlja autentifikacijom za udaljeno sučelje Winspool.

Postoje i sigurnosna ažuriranja za Windows App Platform and Frameworks, Windows Media, Windows Fundamentals, Windows Kernel, Windows Cryptography, Windows Virtualization, Windows Peripherals i Windows Hybrid Storage Services. Pojedinosti potražite u Vodič za Microsoft sigurnosno ažuriranje .

U ovom su ažuriranju dva poznata problema, uključujući jedan u kojem se mogu izgubiti certifikati sustava i korisnika prilikom ažuriranja uređaja s Windows 10 verzije 1809.

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Izgradnja 19042.746 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.685 (20H2)

Datum izlaska: 8. prosinca 2020

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ova gradnja popravlja sigurnosnu ranjivost sprječavajući aplikacije koje se izvode kao SISTEMSKI račun da se ispisuju na portove FILE:. Također ima sigurnosna ažuriranja za naslijeđenu verziju Microsoft Edge, Microsoft grafičku komponentu, Windows Media, Windows Fundamentals i Windows Virtualization. Pojedinosti potražite u Vodič za Microsoft sigurnosno ažuriranje .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.685 .)

Paket iskustava sa značajkama Windows 10 120.2212.1070.0

Datum izlaska: 30. studenog 2020

Objavljeno: Beta kanal

Ovo je prva verzija Microsoft Experience Pack-a koji nudi skup novih značajki korisnicima sustava Windows izvan uobičajenih dva puta godišnjih ažuriranja značajki Windows 10. Ova prva rana gradnja učinjena je više za testiranje procesa objavljivanja paketa iskustava nego za dodavanje značajnih novih značajki. Microsoft napominje: Testiranjem ovog procesa prvo s Windows Insiderima, nadamo se da ćemo u budućnosti proširiti opseg i učestalost izdanja.

U izgradnji postoje samo dvije manje značajke:

  • Sada možete koristiti ugrađeni alat za izrezivanje zaslona sustava Windows 10 (pritisnite Windows tipka + Shift + S ) da biste stvorili snimku zaslona i spremili je u mapu koju odaberete u File Exploreru.
  • Način podijeljene tipkovnice sada je podržan kada koristite dodirnu tipkovnicu u okomitom položaju na 2-u-1 dodirnom uređaju.

Da bi primili ovo ažuriranje, upućeni u Beta kanal moraju imati instaliranu verziju 20H2 Build 19042.662. Da bi dobili ažuriranje, morat će otići na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i provjerite ima li ažuriranja. Nakon što instaliraju ažuriranje, morat će se ponovno pokrenuti da bi uključili nove značajke. Oni mogu provjeriti svoju verziju Windows Feature Experience Pack -a tako da odu na Postavke> Sustav> O programu .

(Saznajte više o Paket iskustava sa značajkama 120.2212.1070.0 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.662 (20H2)

Datum izlaska: 23. studenog 2020

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ova gradnja ima širok raspon manjih ispravki grešaka i ažuriranja, uključujući i rješavanje problema zbog kojeg je sustav prestao raditi tijekom pokretanja kada je pravilo CrashOnAuditFail postavljeno na 1 i uključena revizija argumenata u naredbenom retku, te ispravljanje drugog problema koji je uzrokovao aplikacija Microsoft Policy Console (MMC) za grupna pravila koja će prestati raditi kada uređujete sigurnosne postavke pravila grupe.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.662 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.630 (20H2)

Datum izlaska: 10. studenog 2020

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ova verzija ažurira datum početka DST -a 2020. za Fidžijske otoke do 20. prosinca 2020. i uključuje sigurnosna ažuriranja za Microsoft Scripting Engine, Windows unose i sastave, Microsoft grafičku komponentu, uslugu Windows novčanik, osnove sustava Windows i jezgru sustava Windows. Za detalje pogledajte napomene o izdanju za sigurnosna ažuriranja za studeni 2020 .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.630 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.610 (20H2)

Datum izlaska: 29. listopada 2020

windovs briga

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ovo ažuriranje za insajdere u 20H2 sustavu Windows 10. listopada 2020. Ažuriranje uključuje sve popravke u verziji 20H2 Build 19042.608, plus jedno manje dodatno popravljanje. Popravlja grešku koja je uzrokovala neuspjeh operacije povlačenja Dockera zbog pravila o integritetu koda (CI) koja blokira uvoz slike spremnika sustava Windows.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19042.610 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.608 (20H2)

Datum izlaska: 22. listopada 2020

Objavljeno: Pregledajte izdanje i beta kanale

Ovo ažuriranje olakšava povezivanje s drugima u Skypeu pomoću aplikacije Meet Now na programskoj traci. Osim toga, postoji veliki broj ispravki programskih pogrešaka, uključujući grešku koja prikazuje pogrešnu frekvenciju procesora za određene procesore, te drugu koja ne prikazuje ništa na ekranu pet minuta ili više tijekom sesije Protokola za udaljenu radnu površinu (RDP).

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.608 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.572 (20H2)

Datum izlaska: 13. listopada 2020

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija za insajdere koji su uključeni verzija 20H2 (ažuriranje za listopad 2020.) ispravlja nekoliko manjih grešaka i uključuje niz sigurnosnih ažuriranja. Među popravljenim stavkama su problem sa stvaranjem null portova pomoću korisničkog sučelja, te drugi problem s mogućim povećanjem privilegija u win32k.

Izdana su sigurnosna ažuriranja za Windows App Platform and Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Media, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows Virtualization i Windows Kernel. Pojedinosti potražite u Bilješke o izdanju za sigurnosna ažuriranja za listopad 2020 .

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.572 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.546 (20H2)

Datum izlaska: 30. rujna 2020

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija za insajdere koji su uključeni verzija 20H2 (ažuriranje za Windows 10. listopada 2020.) uključuje sve popravke uključene kao dio 20H2 Izgradnja 19042.541 , plus dva manja ispravka programskih pogrešaka, jedan koji je spriječio uređaj da uđe u Moderno stanje pripravnosti, a drugi problem pouzdanosti u Microsoft Edgeu koji se javlja kada otvorite više prozora ili kartica.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.546 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.541 (20H2)

Datum izlaska: 22. rujna 2020

Objavljeno: Beta i kanali za pregled izdanja

Ova verzija za insajdere koji su uključeni Windows 10 20H2 (ažuriranje za listopad 2020.) ispravlja širok raspon grešaka, uključujući onu u kojoj se Windows podsustav za Linux (WSL) nije uspio pokrenuti s pogreškom Element not found, drugu koja je uzrokovala nasumične prijelaze retka kada ste preusmjerili izlaz greške PowerShell konzole, i drugu koja je spriječila Microsoft Intune u sinkronizacija na uređaju pomoću davatelja usluga konfiguracije virtualne privatne mreže verzije 2 (VPNv2) (CSP).

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.541 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.508 (20H2)

Datum izlaska: 18. rujna 2020

Objavljeno: Kanal za pregled izdanja

Microsoft kaže da će ova verzija, prethodno objavljena na Beta kanalu 8. rujna, biti posljednja verzija za Windows 10 listopad 2020 Update, isključujući nepredviđene posljedice. Da bi ga dobili, Insajderi na kanalu za pregled izdanja moraju otići na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i odaberite preuzimanje i instaliranje 20H2.

(Saznajte više o Izgradnja 19042.508 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.508 (20H2)

Datum izlaska: 8. rujna 2020

Objavljeno: Beta kanal

Ova verzija uključuje sigurnosna ažuriranja za Windows App Platform and Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Input and Composition, Windows Media, Windows Shell, Windows Cloud Infrastructure, Windows Fundamentals, Windows Management, Windows Kernel, Windows Virtualization, Windows Storage and Filesystems, Microsoft Scripting Engine i Microsoft JET Database Engine.

Pojedinosti potražite u Bilješke o izdanju za sigurnosna ažuriranja za rujan 2020 .

Izradom se također rješava problem sigurnosne ranjivosti s korisničkim proxyjima i poslužiteljima intraneta zasnovanim na HTTP-u te se rješava problem s mogućim povećanjem privilegija u windowmanagement.dll.

Ono što IT treba znati: Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

Bilješka: Microsoft pušta 20H2 komercijalnim korisnicima na Beta kanalu i kanalu za pregled izdanja radi provjere valjanosti prije objavljivanja. Pojedinosti potražite u ovom postu na blogu .

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.508 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.487 (20H2)

Datum izlaska: 26. kolovoza 2020

Objavljeno: Kanal za pregled beta i izdanja (komercijalni korisnici)

Konstrukcija popravlja veliki broj grešaka, uključujući onu u kojoj su dodaci uzrokovali prestanak reagiranja programa Microsoft Outlook, drugu u kojoj je korisnicima Windows Virtual Desktop (WVD) prikazan crni zaslon kada su se pokušali prijaviti, te drugu u kojoj se Dinamička razmjena podataka (DDE) uzrokovala je curenje memorije kada se više klijenata spojilo na isti poslužitelj.

Bilješka: Microsoft ovu verziju objavljuje komercijalnim korisnicima na Beta kanalu i kanalu za pregled izdanja radi provjere valjanosti prije objavljivanja. Pojedinosti potražite u ovom postu na blogu .

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.487 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.450 (20H2)

Datum izlaska: 11. kolovoza 2020

Objavljeno: Beta kanal

Ova verzija uključuje sigurnosna ažuriranja za Microsoft Scripting Engine, Internet Explorer, Windows Graphics, Microsoft Graphics Component, Windows Kernel, Windows Input and Composition, Windows Media, Windows Shell, Windows Wallet Service, Microsoft Edge Legacy, Windows Cloud Infrastructure, Windows Authentication , Windows AI platforma, Osnove Windows, Windows pohrana i datotečni sustavi, Windows Update Stack, Windows File Server i klasteriranje, Windows Hybrid Storage Services, Windows App Platform and Frameworks, Microsoft JET Database Engine i Windows SQL komponente.

Pojedinosti potražite u Bilješke o izdanju za sigurnosna ažuriranja za kolovoz 2020 .

Izradom se također rješava problem u aplikacijama Univerzalne Windows platforme (UWP) koji dopušta provjeru autentičnosti s jednom prijavom kada aplikacija nema mogućnost provjere autentičnosti poduzeća.

Što IT mora znati : Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Insider Preview Build 19042.450 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.423 (20H2)

Datum izlaska: 5. kolovoza 2020

Objavljeno: Beta kanal

Ova je verzija ponovno izdanje 20H2 19042.421 (vidi dolje), objavljeno 24. srpnja na Beta kanalu. Objavljen je kako bi se doveo u paritet sa KB4568831 ažuriranje za Windows 10 verzija 2004.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.423 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.421 (20H2)

Datum izlaska: 24. srpnja 2020

Objavljeno: Beta kanal

Ažuriranje uključuje manju promjenu izgleda izbornika Start, uklanjajući jednobojne pozadinske ploče iza logotipa na popisu aplikacija i dajući pločicama djelomično prozirnu pozadinu. Osim toga, sve vaše otvorene kartice u Microsoft Edgeu pojavit će se kada koristite Alt-Tab, a ne samo aktivnu u svakom prozoru preglednika.

nvcpl.dl_

Ažuriranje također uključuje novu značajku za Microsoft Edge, u kojoj kada prikvačite web mjesto na programsku traku, kada ga kliknete, sve otvorene kartice za web mjesto prikazat će se u Edgeu. Imajte na umu da postojeća web mjesta na programskoj traci neće koristiti ovo novo ponašanje dok ih ne uklonite i ponovno ne pričvrstite.

Novi korisnici sustava Windows dobit će i prilagođeniju, manje pretrpanu programsku traku. Traka zadataka automatski će se prilagoditi načinu na koji koristite Windows. Također sada možete lakše odbaciti obavijesti klikom na X u gornjem desnom kutu njihovih zaslona.

Više informacija o postavkama premješteno je s upravljačke ploče u aplikaciju Postavke. Veze koje su nekad otvarale stranicu Sustav na upravljačkoj ploči sada vas usmjeravaju na O meni u postavkama.

Postoje i mnogi ispravci programskih pogrešaka, uključujući jedan koji bi mogao uzrokovati da Microsoft preglednici pogrešno zaobiđu proxy poslužitelje, i drugi koji je izazvao neočekivano zatvaranje stranice Postavke, sprječavajući ispravno postavljanje zadanih aplikacija.

U ovoj verziji nema poznatih problema.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.421 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.388 (20H2)

Datum izlaska: 14. srpnja 2020

Objavljeno: Beta kanal

Ovo ažuriranje nudi nekoliko manjih ispravki programskih pogrešaka i više sigurnosnih ažuriranja. Popravlja problem koji može uzrokovati vizualne distorzije određenih igara i aplikacija pri promjeni veličine u načinu prozora ili prebacivanju s načina prikaza preko cijelog zaslona u način prozora, a drugi koji bi mogao spriječiti povezivanje nekih starijih uređaja sa starijim aplikacijama i naslijeđenim upravljačkim programima datotečnog sustava putem OneDrivea aplikaciju OneDrive.

Ova verzija sadrži sigurnosna ažuriranja za Microsoft Scripting Engine, platformu i okvire aplikacija za Windows, Microsoftovu trgovinu, grafiku za Windows, unos i sastav Windows -a, Windows Media, Windows Shell, osnove Windows -a, upravljanje Windows -om, jezgru sustava Windows, hibridno oblačno umrežavanje u sustavu Windows, pohranu sustava Windows i datotečni sustavi, Windows Update Stack, Windows MSXML, Windows File Server i klasteriranje, Windows Remote Desktop, Internet Explorer, Microsoft Edge Legacy i Microsoft JET Database Engine. Za pojedinosti vidi ovu stranicu o sigurnosnim ažuriranjima iz srpnja 2020 .

Što IT mora znati : Budući da je ovo sigurnosno ažuriranje, trebalo bi ga primijeniti relativno brzo. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana provjerite ima li izvješća o problematičnim problemima i ako se čini da je sve u redu, primijenite ažuriranje.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.388 .)

Windows 10 Insider Preview Build 19042.330 za 20H2

Datum izlaska: 16. lipnja 2020

Objavljeno: Beta kanal (ranije se zvao Slow ring)

Ovo je prva verzija programa Windows Insider Preview za sljedeću nadogradnju na Windows 10, kodnog naziva 20H2 . Uključuje popravke iz KB4557957 (OS Build 19041.329) međuverzija za Windows 10 May 2020 Update, kao i novi Microsoft Edge temeljen na Chromiumu.

Da biste dobili verziju, morate otići na Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Windows Update i odaberite preuzimanje i instaliranje 20H2. Nakon što ažurirate svoje računalo na 20H2, nastavit ćete primati ažuriranja 20H2 putem usluge Windows Update.

(Saznajte više o Unutrašnja verzija pregleda 19042.330 .)